Βόλος: Μαθητές κατηγορούνται για βιασμό 10χρονου


Το τραγικό περιστατικό είχε γίνει γνωστό τον Οκτώβριο του 2016, όταν ο πατριός του 10χρονου κατήγγειλε ότι το παιδί είχε πέσει επανειλημμένως θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τους τρεις μαθητές, εν ώρα διαλείμματος, στις τουαλέτες του σχολείου.


Η φρικτή υπόθεση πήρε από τότε το δρόμο της Δικαιοσύνης, με την Εισαγγελία Βόλου να παρεμβαίνει και να διατάσσει με απόλυτη μυστικότητα τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Ο δεύτερος γύρος καταθέσεων των φερόμενων ως θυτών ολοκληρώθηκε στην Ανάκριση, και εναντίον και των τριών σχηματίστηκαν κατηγορίες και παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η δίκη στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 25 Ιανουαρίου 2018, με τους τρεις μαθητές, δύο αγόρια και ένα κορίτσι, να αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες του βιασμού από κοινού κατ’ εξακολούθηση και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αδικήματα που τελέστηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως και τον Οκτώβριο του 2016.

Οι μαθητές φέρονται να κακοποιούσαν τον συμμαθητή τους δένοντάς του τα χέρια, ώστε να μην μπορεί να αντιδράσει, και φιμώνοντάς τον για να μην μπορεί να καλέσει και σε βοήθεια.

Στη δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνεται όλο το υλικό που προέκυψε από την προανάκριση, οι ιατροδικαστικές εκθέσεις, οι ψυχιατρικές εκτιμήσεις, οι εκθέσεις αυτοψίας και κοινωνικής έρευνας, αλλά και πλήθος γνωματεύσεων και εγγράφων.

Επισημαίνεται ότι όλο αυτό το διάστημα οι συγκεκριμένοι μαθητές παρακολουθούνται από παιδοψυχολόγους.

Κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση, είναι και οι εκπαιδευτικοί των μαθητών και οι γονείς των τριών παιδιών.


Πηγή: taxydromos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

© rss-now 2014-2017. Από το Blogger.