Στην Ελλάδα το νέο Volkswagen Arteon

Arteon

Το Arteon αποτελεί και το πρώτο δείγμα του νέου οικογενειακού ύφους της VW. Κυρίαρχο στοιχείο του σχεδιασμού του είναι οι δυναμικές αναλογίες που έχουν σαφείς και εύληπτες αναφορές σε GT της δεκαετίας του ’60 και το ’70: 


Μακρύ καπό που πέφτει μέχρι τη γρίλια της μάσκας, η ίδια η γρίλια που κατεβαίνει μέχρι χαμηλά ενσωματώνοντας τα οπισθοκλινή φώτα, μυώδη φτερά εμπρός πίσω και τεράστια air-ducts εμπρός, εκατέρωθεν της μάσκας. Επιπλέον οι φαρδείς επίπεδοι ώμους, προς τα πίσω γυρίζουν για να ενωθούν με το επίπεδο της πέμπτης πόρτα, ενώ προς τα εμπρός συνεχίζουν με παρόμοια φαρδιά διάταξη μέχρι τα φτερά. Το αποτέλεσμα συμπληρώνει φυσικά η έντονα οπισθοκλινής οροφή.

Κατά τα λοιπά το 5θυρο Arteon συνδυάζει την άνεση και τους χώρους μίας μεγάλης μπερλίνας, με εσωτερικό χώρο μεγαλύτερο και από αυτόν του μακρύτερου κατά εννέα πόντους A8. Ομοίως μεγάλος είναι ο χώρος αποσκευών, χωρητικότητας 563 lt και την πρακτικότητα της πέμπτης πόρτας, σε αντίθεση με το CC που ήταν 4πορτο.

Στην καμπίνα, ο εισερχόμενος αντιμετωπίζει την κορυφαία ποιότητα και συναρμολόγηση που γνωρίζουμε από τα άλλα μοντέλα της VW. Όσον αφορά τον οδηγό, εμπρός του βρίσκεται ο στάνταρτ ψηφιακός και διαδραστικός πίνακας οργάνων (Active Info Display) και το σύστημα πλοήγησης και ψυχαγωγίας «Discover Pro» με την οθόνη 9,2 ιντσών και την λειτουργία ανέπαφου χειρισμού -gesture control.

Το Arteon θα διατίθεται στη χώρα μας σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού «Elegance» «R-Line», που αλλάζουν, κυρίως στο εμπρός μέρος, και την όψη του αυτοκινήτου. Με προφανή σκοπό, σύμφωνα με την ονομασία τους. Ο βασικός εξοπλισμός και των δύο είναι ιδιαίτερα πλούσιος


Το Arteon θα ξεκινήσει την πορεία του στην ελληνική αγορά αρχικά με τρεις κινητήρες τούρμπο άμεσου ψεκασμού: Δίλιτρο TSI ισχύος 280 PS και δύο δίλιτρους ντίζελ TDI με 150 PS και 240 PS. Η γκάμα των κινητήρων θα ολοκληρωθεί από άλλα τρία μοτέρ μέσα στο 2017: Τον νέο 1.5 TSI Evo με 150 PS και σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων, καθώς επίσης το δίλιτρο TSI στην έκδοση των 190 PS και τo δίλιτρο TDI επίσης με 190 PS.

Τα «μικρά» μοτέρ των 150 PS συνδυάζονται είτε με 6άρι χειροκίνητο σασμάν είτε με αυτόματο 7άρι διπλού συμπλέκτη DSG7. Τα μοτέρ από 190 άλογα και πάνω συνδυάζονται στάνταρ με το τελευταίο, ενώ οι δύο κορυφαίες εκδόσεις των 280 και 240 ίππων διαθέτουν και στάνταρ τετρακίνηση 4ΜΟΤΙΟΝ.

Η τιμή του Arteon ξεκινά από τις €39.900 για το 1.500άρι μοντέλο και φτάνει τις €55.850 για το κορυφαίο ντίζελ. Τιμή ιδιαίτερα ανταγωνιστική τόσο όσον αφορά τα premium σεντάν κουπέ (BMW 4 Series GranCoupe, Audi A5 Sportback), αλλά και τη Mercedes-Benz C-Class. Ενώ προφανώς είναι σαφώς πιο οικονομική από τα πιο business class Audi A7 Sportback, BMW 5 Series και Mercedes-Benz E-Class.


Πηγή: drive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

© rss-now 2014-2017. Από το Blogger.