Σπιτική γρανίτα καρπούζι




Yλικά 

1 κιλό καρπούζι

Χυμό ενός λεμονιού

4 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη


Eκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και λίγο ζουμί που έχετε από το καρπούζι (4-5 κουταλιές) και το ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνετε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει. Κατόπιν πολτοποιείτε το καρπούζι με τον πολυκόφτη και προσθέτετε το σιρόπι ανακατεύοντας ελαφρά. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο ή μπωλ, το καταψύχετε για μια ώρα μέχρι να αρχίσει να πήζει και στη συνέχεια το ξαναχτυπάτε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει για 2΄. Το βάζετε ξανά στην κατάψυξη σε καλούπια για ξυλάκι ή αν δεν έχετε το αφήνετε σε μεταλλικό δοχείο.




πηγή: neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

© rss-now 2014-2017. Από το Blogger.