Ελβετία: Βρέθηκαν σε παγετώνα τα πτώματα ζευγαριού που είχε χαθεί πριν από 75 χρόνια

Ελβετία

Τα παγωμένα πτώματα ενός ζευγαριού, το οποίο χάθηκε πριν από 75 χρόνια στις Αλπεις, αποκαλύφθηκαν δίπλα δίπλα - διατηρημένα σε άριστη κατάσταση - με την τήξη ενός παγετώνα.Ο Μαρσελέν και η Φρανσίν Ντιμουλέν, γονείς επτά παιδιών, είχαν πάει να αρμέξουν τις αγελάδες τους σ’ ένα λιβάδι πάνω από το χωριό Σαντολέν, στο ελβετικό καντόνι του Βαλέ το Δεκαπενταύγουστο του 1942.

«Τα πτώματα βρέθηκαν το ένα δίπλα στο άλλο. Ενας άνδρας και μια γυναίκα που φορούσαν ρούχα από την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», ανέφερε ο διευθυντής της εταιρείας λιφτ και τηλεφερίκ Γκλέισιερ 3000, Μπέρνχαρντ Τσάνεν.

Ελβετία πτώματα 75 χρόνια

Σύμφωνα με τις αρχές, τα πτώματα έφεραν ταυτότητα και είχαν εντοπιστεί την περασμένη εβδομάδα σε υψόμετρο 2.165 από έναν εργάτη στον παγετώνα Τσανφλερόν κοντά στο λιφτ ενός χιονοδρομικού πάνω από το θέρετρο Λε Ντιαμπλερέ.

Ο Μαρσελέν και η Φρανσίν Ντιμουλέν, γονείς επτά παιδιών, είχαν πάει να αρμέξουν τις αγελάδες τους σ’ ένα λιβάδι πάνω από το χωριό Σαντολέν, στο ελβετικό καντόνι του Βαλέ το Δεκαπενταύγουστο του 1942.

«Το σώματά τους είχαν διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση εντός του παγετώνα και όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα είχαν μείνει ανέπαφα», προσέθεσε ο Τσάνεν εικάζοντας ότι αυτό που πιθανότατα συνέβη πριν από 75 χρόνια είναι το ζευγάρι να έπεσε σε κάποια χαράδρα.

Θα διεξαχθεί ωστόσο εξέταση DNA για να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά τους.

Ο 40χρονος τότε Μαρσελέν Ντιμουλέν ήταν τσαγκάρης ενώ η 37χρονη σύζυγός του Φρανσίν, ήταν δασκάλα. Άφησαν πίσω τους πέντε γιους και δύο κόρες, που μοιράστηκαν σε διάφορες οικογένειες.


Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

© rss-now 2014-2017. Από το Blogger.