ΠΟΕ ΟΤΑ - Συνεχίζεται η απεργία μέχρι την ΠέμπτηΣε μείζον πολιτικό θέμα εξελίσσεται η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δήμων η οποία θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη όταν και θα συνεδριάσει εκ νέου η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η κυβέρνηση κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι ουσιαστικά καθοδηγεί τις κινητοποιήσεις. 


Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι απέρριψαν το απόγευμα τηβελτιωτική πρόταση που τους παρουσίασε το πρωί ο Πρωθυπουργός ΑλέξηςΤσίπρας και διεμήνυσαν ότι συνεχίζουν το αγώνα τους.
Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης κατηγόρησε ευθέως τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη οτι με εντολή του η ΔΑΚΕ υποστήριξε στη συνεδρίαση της ΠΟΕ - ΟΤΑ τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με σκοπό τη προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων στη καθαριότητα και η ΝΔ, πρόσθεσε, έχει τεράστια ευθύνη για τη στάση της αυτή. Στην κυβέρνηση πάντως επικρατεί η πεποίθηση ότι μέχρι την Πέμπτη θα υπάρξει αποκλιμάκωση και υπογραμμίζει ότι με κάθε πρόσφορο μέσο θα προστατέψει την δημόσια υγεία.

Όσον αφορά, πάντως το παρασκήνιο, σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΑΚΕ χθες ψήφισε "κατά" της απεργίας και σήμερα 'λευκό", την ώρα που ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ εισηγήθηκε την αναστολή της απεργίας.
Η απεργία συνεχίζεται με ψήφους του ΠΑΜΕ και της Λαϊκής Ενότητας (πήραν την πλειοψηφία με 5 ψήφους) .

Συνεχίζουν την απεργία μέχρι την Πέμπτη

«Σήμερα έγινε μια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Καταθέσαμε τη δική μας πρόταση στον Πρωθυπουργό. Όμως κάποιες βελτιωμένες προτάσεις που έγιναν από την κυβέρνηση δεν λύνουν το πρόβλημα. Συνεχίζουμε μέχρι την Πέμπτη. Δίνουμε τη μάχη για να περάσει η πρόταση που έχουμε καταθέσει στην κυβέρνηση και θα συνεδριάσει ξανά η εκτελεστική επιτροπή. Επειδή υπάρχουν δύσκολες καιρικές συνθήκες το προσωπικό ασφαλείας θα είναι αυξημένο για να μην υπάρχουν προβλήματα στη δημόσια υγεία», δήλωσε κατά την συνέντευξη Τύπου, ο Νίκος Τράκας, πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Νωρίτερα το απόγευμα και αφού προηγήθηκε σκληρή αντιπαράθεση εντός της Ολομέλειας της Βουλής, πυροδοτήθηκε νέες γύρος αντιπαράθεσης με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ και άμεση απάντηση του Μαξίμου με την οποία κατηγορεί τη Συγγρού ότι ταυτίζεται με επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά και ότι επιχαίρει με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια, "καθώς θεωρεί ότι έτσι θα υλοποιηθεί το σχέδιό της. Να αναλάβουν την αποκομιδή των απορριμμάτων ιδιώτες".
Αυτή την ώρα αναμένεται να αρχίσει η συνεδρίαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ προκειμένου να αποφασίσει εάν θα δεχθεί την πρόταση και θα σταματήσει την απεργία. Πάντως, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Νίκος Τράκας, έκανε λόγο για μία « πολύ καλή συζήτηση ».

Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα

Η απάλειψη των ορίων ηλικίας, η επιπλέον μοριοδότηση για τους υφιστάμενους συμβασιούχους, 2.500 μόνιμες προσλήψεις και η πολιτική δέσμευση ότι η αποκομιδή απορριμμάτων θα γίνεται από τους δήμους και όχι από ιδιώτες, είναι οι άξονες της κυβερνητικής πρότασης.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Γραφείου του Πρωθυπουργού κατά διάρκεια της εποικοδομητικής συνάντησης συζητήθηκαν νέες προτάσεις εκ μέρους της κυβέρνησης, οι οποίες και θα ενσωματωθούν άμεσα στη σχετική τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή.
Όπως σημειώνεται στο δελτίο, κατά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της τροπολογίας που έχει κατατεθεί, βελτιώνονται οι όροι για τη συμμετοχή των συμβασιούχων εργαζομένων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με την πλήρη απαλοιφή του ηλικιακού ορίου.
Οι υφιστάμενοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι θα μοριοδοτηθούν, σύμφωνα και με όσα προβλέπει η τροπολογία, ενώ άμεσα αναμένεται η σύναψη των νέων συμβάσεων για τη συνέχιση της εργασίας τους.


cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

© rss-now 2014-2017. Από το Blogger.