Σεισμός στην Μυτιλήνη: Τι λένε οι σεισμολόγοι


Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός που έγινε αισθητός και στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας όπως επίσης και στην Τουρκία.


Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Ευθύμιος Λέκκας είπε ότι υπάρχει κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και ζήτησε από τους κατοίκους να μην μπαίνουν στα σπίτια τους για να μπορέσουν τα ειδικά συνεργεία να κάνουν ελέγχους.

Όπως μεταδίδει ο Σκάι, πληροφορίες από την Πυροσβεστική αναφέρουν ότι υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο Πλωμάρι της Λέσβου από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε νωρίτερα με επίκεντρο μεταξύ Λέσβου και Χίου. Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για τραυματισμούς. Δεν είναι γνωστό το μέγεθος των ζημιών.

Tη στιγμή του σεισμού έγινε διακοπή ρεύματος.

Ο σεισμός σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και τον κ. Χουλιάρα είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ.

Ο Δήμαρχος της Χίου κ. Μπουρνούς μιλώντας στο Σκάι είπε ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για ζημιές στη Χίο.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ, άρα ο σεισμός θεωρείται επιφανειακός και ως εκ τούτου αναμένονται αρκετοί μετασεισμοί.

Ο σεισμολόγος κ. Λέκας είπε στον Σκάι ότι το εστιακό βάθος ήταν 5 χλμ. σε μια περιοχή που έχει ιστορικό.

Τόνισε ότι θα υπάρξει έντονη μετασεισμική δραστηριότητα. Πρόσθεσε ότι ο σεισμός δεν προέρχεται από το ρήγμα της Ανατολίας, "ίσως από κάποιο παρακλάδι", τόνισε. Λίγα λεπτά μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,1 ρίχτερ, ένας νέος σεισμός, προφανώς μετασεισμός, μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 16:35.

Και αυτή η σεισμική δόνηση είχε το ίδιο επίκεντρο δηλαδή περίπου 15 χλμ νότια του Πλωμαρίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

© rss-now 2014-2017. Από το Blogger.