Παραδόθηκε ο άξονας της Εγνατίας για Προμαχώνα


Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοινώνει ότι παραδόθηκε σε πλήρη λειτουργία και ανάπτυξη ο Κάθετος Άξονας «Θεσσαλονίκη-Σέρρες-Προμαχώνας». Με την ολοκλήρωση και του τελευταίου τμήματος που εκτείνεται από τον Ανισόπεδο Κόμβο Λευκώνα μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο Κάτω Χριστού, η Εγνατία οδός αποκτά έναν ακόμη κάθετο άξονα που σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους έξι, ενώνουν την Εγνατία με τα μεγάλα οικονομικά κέντρα της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ευρώπης αλλά και των βαλκανικών χωρών, ενισχύοντας τις διεθνείς μεταφορές και την ασφάλεια των μετακινήσεων.

«Πρόκειται για ένα έργο το οποίο όπως και τόσα άλλα μεγάλα έργα στη χώρα, ταλανίστηκε από διαχειριστικές εμπλοκές και καθυστερήσεις. Σήμερα ωστόσο και με την παράδοση του τελευταίου τμήματος, ολοκληρώνεται ένα έργο που θα αποτελέσει καταλύτη για τις επενδύσεις της Βόρειας Ελλάδας στους τομείς των Συνδυασμένων Μεταφορών, του Τουρισμού, του Εμπορίου και της Βιομηχανίας», υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή της παράδοσης.

Και πρόσθεσε: «Ο Κάθετος Αξονας Θεσσαλονίκη-Σέρρες-Προμαχώνας θα συμβάλλει μεταξύ άλλων, καθοριστικά και στην ενδυνάμωση της στρατηγικής θέσης της Θεσσαλονίκης ενώ θα επιφέρει σημαντικά οφέλη και στην τοπική κοινωνία των Σερρών».

Ο Κάθετος Άξονας «Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Προμαχώνας έχει συνολικό μήκος 96 χιλιόμετρα. Αποτελεί το νοτιότερο τμήμα του Πανευρωπαϊκού Διαδρόμου ΙV (Βερολίνο – Πράγα – Βουδαπέστη – Σόφια – Θεσσαλονίκη) και είναι η βασική σύνδεση του οδικού δικτύου της Ελλάδας με τη Βουλγαρία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

© rss-now 2014-2017. Από το Blogger.