Μελέτη δείχνει ότι αν εξαφανιστεί το YouTube, η πειρατεία θα ανθίσει


Πολλοί αναφέρουν ότι το YouTube πληγώνει τις νόμιμες πωλήσεις επιτρέποντας ορισμένο περιεχόμενο να φιλοξενείται στην πλατφόρμα. Η πραγματικότητα, εντούτοις, μπορεί να είναι αρκετά διαφορετική, καθώς μια μελέτη που ανατέθηκε από την εταιρεία δείχνει ότι το YouTube κατευθύνει πραγματικά τους ανθρώπους μακριά από τους πειρατικούς ιστοτόπους.

Το YouTube είναι μακράν η πιο δημοφιλής πλατφόρμα παρακολούθησης βίντεο στον κόσμο. Στην πραγματικότητα, η εταιρεία ανακοίνωσε ανεπιφύλακτα το Φεβρουάριο ότι οι θεατές παρακολουθούν πάνω από 1 δισεκατομμύριο ώρες βίντεο κάθε μέρα.

Όμως αυτή η κατάσταση κάνει πολλούς ανθρώπους, κυρίως κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων, αρκετά δυστυχισμένους. Ο ιστότοπος κατηγορείται για καταφύγιο πειρατείας που προστατεύεται από το DMCA, εκμεταλλευόμενο νομικά κενά για κέρδος.

Το YouTube δεν συμφωνεί με αυτό και έχει αναθέσει μια μελέτη από την RBB Economics για να δούμε τι επιπτώσεις έχει η υπηρεσία στη μουσική βιομηχανία.

"Τι θα κάνατε αν το YouTube δεν υπήρχε πια;" "Πειρατής!"

Η μελέτη έλαβε υπόψη αποκλειστικά στοιχεία του YouTube σε 6.000 χρήστες από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Μία από τις ερωτήσεις που έθεσε ήταν αν το YouTube τουςς κρατούσε μακριά από τους πειρατικούς μουσικούς ιστότοπους.

"Εάν δεν υπήρχε το YouTube, το 85% του χρόνου που δαπανήθηκε στο YouTube θα είχε μεταφερθεί σε κανάλια χαμηλότερης αξίας και θα οδηγήσουσε σε σημαντική αύξηση της πειρατείας", γράφει ο Simon Morrison του YouTube.

Η μελέτη δείχνει περαιτέρω ότι αν το YouTube εξαφανιστεί εν μία νυκτί, το ήμισυ του χρόνου που δαπανάται εκεί στη μουσική θα χαθεί και οι χρήστες θα μεταφερθούν σε πειρατικούς ιστότοπους και υπηρεσίες. Ο χρόνος που αφιερώνεται σε πειρατικό περιεχόμενο θα αυξηθεί κατά 29%. Βασικά, το YouTube αποτελεί υποκατάστατο του περιεχομένου των πειρατικών.

Μόνο το 15% περίπου του συνολικού αριθμού χρηστών θα αλλάξει σε μια υπηρεσία υψηλότερης αξίας εάν το YouTube δεν ήταν διαθέσιμο. Αυτός είναι ένας εξαιρετικά μικρός αριθμός ανθρώπων που θα επιλέξουν να πληρώσουν για μια υπηρεσία streaming αν η πλατφόρμα βίντεο δεν ήταν διαθέσιμη.

Όπως επισημαίνει το torrentfreak.com, με τόσο μεγάλη κριτική που κατευθύνει η μουσική βιομηχανία στο YouTube, νομίζετε ότι είναι πολύ πρόθυμοι να δεχτούν την αύξηση της πειρατείας παρά να πάρουν τα χρήματα που τους πληρώνει το YouTube για προβολές που είναι περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια.


Από: thegreeksenergy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

© rss-now 2014-2017. Από το Blogger.