Η Νορβηγία σχεδιάζει να δημιουργήσει τούνελ πλοίωνΗ καινοτομία δεν φαίνεται να λείπει από τις Αρχές στη Νορβηγία, η οποία σχεδιάζει να αποκτήσει το πρώτο τούνελ πλοίων στον κόσμο.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Νορβηγίας το τούνελ θα κατασκευαστεί στην περιοχή της Χερσονήσου Stad, η οποία αποτελεί ένα επικίνδυνο σημείο διέλευσης της θαλάσσιας συγκοινωνίας. Ο σκοπός των Αρχών είναι να δημιουργήσουν έναν πιο σύντομο θαλάσσιο δρόμο, δημιουργώντας μία διώρυγα μήκους 1700 μέτρων μεταξύ του Moldefjorden και του Kjodepollen. Το τούνελ θα έχει ύψος 37 μέτρων και πλάτος 26,5 μέτρων, το οποίο θα μπορεί να δεχτεί μεγάλα πλοία και θα επιτρέπει την ασφαλή και ταχεία διέλευση.


Οι διαστάσεις του τούνελ θα επιτρέπουν και τη διέλευση φορτηγών πλοίων, ακόμα και κρουαζιερόπλοιων. Η κατασκευή του τούνελ θα μπορούσε να ξεκινήσει το 2018.

Ένα από τα εντυπωσιακά στοιχεία του έργου είναι ότι περίπου 7,5 εκατομμύρια τόνοι βράχων αναμένεται να μετακινηθούν προκειμένου να δημιουργηθεί ο νέος θαλάσσιος δρόμος. Η ιδέα βρίσκεται ακόμα σε συζητήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

© rss-now 2014-2017. Από το Blogger.