Υπάτιος - Γιατί συγχώρεσα τον οδηγό της PorscheΤους λόγους που τον οδήγησαν να συγχωρέσει από την πρώτη στιγμή τον οδηγό της Porsche, που έπεσε πάνω στο αμάξι του και σκότωσε τη γυναίκα του και το 3χρονο παιδί τους εξήγησε ο τραγικός πατέρας Υπάτιος Πατμάνογλου.

Σε συνέντευξή του στη Realnews, περιγράφει τις πρώτες φρικιαστικές στιγμές: «Βγήκα έξω από την τουαλέτα πανικόβλητος. Μέσα στον πανικό μου, μου φάνηκε πως είδα σωριασμένη στο βάθος του δρόμου τη γυναίκα μου. Οταν πλησίασα, διαπίστωσα ότι ήταν το σώμα ενός νεαρού άντρα, που αργότερα έμαθα πως ήταν ο συνοδηγός της Porsche. Η Αποστολία και ο Παύλος δεν ήταν πουθενά. Είχαν χαθεί. Δεν έμεινε τίποτα για να τους αναγνωρίσω. Παρότι έβλεπα ότι έγινε κάτι το αδιανόητο, γρήγορα κατάλαβα ότι όλο αυτό το μακελειό που είχα μπροστά στα μάτια μου ήταν αποτέλεσμα της τρομακτικής ταχύτητας με την οποία η Porsche χτύπησε το αυτοκίνητό μας».

Και συνεχίζει: «Τον υπαίτιο τον συγχώρησα την ίδια στιγμή, γιατί ήξερα ότι δεν είχε καμιά πρόθεση. Και εγώ στα νιάτα μου έτσι γρήγορα έτρεχα» και όταν ρωτήθηκε αν θα έτρεχε πλέον με τόσο ιλιγγιώδη ταχύτητα απάντησε: «Ναι, θα έτρεχα, αλλά μόνο σε πίστα, ποτέ σε δρόμο. Ο ίλιγγος μου άρεσε, τα ακραία τα ζήταγα, για αυτό στον Στρατό υπηρέτησα στις Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ). Το βράδυ των Ιμίων ήμουν εκεί. Έτοιμος να κάνω το παν για την πατρίδα. Μείναμε κάτω από το νερό 17 ώρες. Και στο τέλος πήραμε εντολή να αποσυρθούμε! Με πιάσαν τα κλάματα... ».

Παράλληλα, μίλησε και για τον πνευματικό του, Θεόφιλο Φραγκουλίδη, ο οποίος, όπως εξήγησε, του δίνει κουράγιο: «Σε αυτόν οφείλεται το κουράγιο μου να μπορώ να μιλάω τώρα για όλα αυτά. Βέβαια, αισθάνομαι δυνατός μόνο όταν βρίσκομαι ανάμεσα στους συγγενείς και τους φίλους μου. Από αυτούς παίρνω δύναμη. Όταν είμαι μόνος, είμαι ένα μηδενικό».

Σημειώνει, δε, πως δεν θέλει να γυρίσει πίσω στην Αθήνα όπου έμενε με την γυναίκα του και το παιδί του: «Δεν αντέχω, παρότι ο διευθυντής και ο προϊστάμενός μου με πήραν τηλέφωνο κλαίγοντας και μου είπαν να μείνω όσο θέλω με τους δικούς μου μέχρι να συνέλθω και να γυρίσω στη δουλειά. Όμως, εγώ δεν θέλω να γυρίσω πίσω ποτέ. Θέλω, εάν είναι δυνατόν, να δουλέψω εδώ πάνω στα μέρη μας, στην Πτολεμαΐδα, κοντά στους δικούς μου».


πηγή; nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

© rss-now 2014-2017. Από το Blogger.