Χιλιάδες πρόστιμο σε "καρκινοπαθή" blogger για το επαίσχυντο ψέμα τηςΌλα ξεκίνησαν περίπου επτά χρόνια πριν, όταν η Μπελ Γκίμπσον, blogger από την Αυσταλία αποφάσισε να υποδυθεί ότι ήταν μια "καρκινοπαθής" που κατάφερε να νικήσει τη μάζη με την ασθένεια με τη διατροφή και το lifestyle της.Η Γκίμπσον εμπορεύτηκε την "αυτοσχέδια θεραπεία της" μοσχοπουλώντας το ψέμα της με app για smartphones, κοροιδεύοντας ακόμη και την Apple που συνεργάστηκε μαζί της προκειμένου να είναι διαθέσιμη η εφαρμογή της και για το Apple Watch.


Παριστάνοντας ότι νίκησε τον καρκίνο η Γκίμπσον θησαύριζε προσβάλλοντας και κοροιδεύοντας τους πάντες ισχυριζόμενη ότι αν και είχε διαγνωστεί με καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο, η "αγιουβερδική μέθοδο ιατρικής" που ακολούθησε σε συνδυασμό με οξυγονοθεραπεία και διατροφή ελεύθερη από γλουτένη και επεξεργασμένη ζάχαρη την έσωσαν.

Σήμερα το επαίσχυντο ψέμα της τιμωρείται καθώς οι δικαστικές αρχές της Αυστραλίας την έκριναν ένοχη για παραπλάνηση του κοινού.

Ο συνήγορος του καταναλωτή της πολιτείας Βικτόρια προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον της Γκίμπσον και το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο δικαίωσε την υπηρεσία κρίνοντας ότι η Γκίμπσον προέβη σε "παραπλανητικές" ενέργειες καθώς προώθησε το βιβλίο της και την εφαρμογή για κινητά με ψευδείς ισχυρισμούς.

Το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την ποινή που θα επιβληθεί στην Γκίμπσον αλλά με βάση το καταναλωτικό δίκαιο το πιθανότερο είναι να κληθεί να καταβάλει 220.000 δολάρια Αυστραλίας, ενώ η εταιρεία της έως και 1,1 εκατομμύριο δολάρια Αυστραλίας, δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος της υπηρεσίας.
πηγή: cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

© rss-now 2014-2017. Από το Blogger.