Τα drones στην υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. και της ΠυροσβεστικήςΑυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

Όπως είπε τα drones θα αξιοποιηθούν στην πρόληψη πυρκαγιών, στον έλεγχο κυκλοφορίας σε μεγάλες εθνικές οδούς αλλά και για έλεγχο συνόρων.

«Υπήρχαν κάποια τεχνικά προβλήματα με την εταιρεία κατασκευής, θα ξεκινήσει και η πρακτική εκπαίδευση, προχωράμε και σε συνεννόηση με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας την επίλυση κάποιων ζητημάτων», σημείωσε.

Σχετικά με την ανανέωση του στόλου οχημάτων και μοτοσικλετών της αστυνομίας, ο κ. Τόσκας επεσήμανε ότι «είναι σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα με χρήματα ευρωπαϊκά, τα οποία εκτρέψαμε από άχρηστους σκοπούς, προκειμένου να πάρουμε να αρχίσουμε σιγά-σιγά να αλλάζουμε τον στόλο της αστυνομίας».

«Το καλοκαίρι, εάν δεν υπάρξουν ενστάσεις, πιστεύω θα έχουμε έναν αριθμό γύρω στα 500 οχήματα και μοτοσικλέτες. Δεν είναι πολλά. Κάνουμε μία αρχή και ψάχνουμε κι άλλα χρήματα να τα εκτρέψουμε σε αυτή την κατεύθυνση» διευκρίνισε.


Πηγή tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

© rss-now 2014-2017. Από το Blogger.