Σιβηρία: 4χρονη περπάτησε μίλια στους -34 βαθμούς για να σώσει τη γιαγιά της


Με τον παππού της τυφλό και χωρίς τηλέφωνο αναγκάστηκε να αναζητήσει βοήθεια στο κοντινότερο σημείο που απέχει πέντε μίλια από το σπίτι της. Μόνο της εφόδιο ένα κουτάκι σπίρτα σε περίπτωση που ήθελε να ανάψει φωτιά. Τώρα, αντιμετωπίζεται ως ηρωίδα, ενώ γίνεται έρευνα σε βάρος της μητέρας της.Μέχρι πού θα έφτανες προκειμένου να βοηθήσεις τη γιαγιά σου; Η απάντηση, λογικά, είναι «όσο πιο μακριά μπορούσα», αλλά παραμένει σε θεωρητικό επίπεδο. Ενα τετράχρονο κοριτσάκι, όμως, το έκανε πράξη.

Πρόκειται για τη Σαγκλάνα Σαλτσάκ, τεσσάρων ετών, η οποία ζούσε με τον παππού και τη γιαγιά της σε μία απομακρυσμένη φάρμα στην Τουβά, βαθιά στο δάσος της Τάιγκα στη Σιβηρία. Oπως αναφέρει ο Guardian, απέχει περισσότερα από 12 μίλια από το κοντινότερο χωριό και 5 μίλια από τον κοντινότερο γείτονα.

Τον προηγούμενο μήνα, το κοριτσάκι ξύπνησε και διαπίστωσε πως η 60χρονη γιαγιά της ήταν ακίνητη. Αφού μίλησε με τον τυφλό παππού της, αποφάσισε να περπατήσει ως το κοντινότερο σπίτι για να ζητήσει βοήθεια, αφού το σπίτι τους δεν διέθετε κάποιο τηλέφωνο. Με ένα κουτάκι σπίρτα, σε περίπτωση που θα χρειαζόταν να ανάψει φωτιά, η 4χρονη άρχισε να περπατά μέσα στο σκοτάδι λίγο πριν ξημερώσει, ενώ η θερμοκρασία έφτανε τους -34 βαθμούς Κελσίου!

Είναι γεγονός ότι πέρασαν πολλές ώρες προκειμένου να μπορέσει να καλύψει αυτά τα 5 μίλια μέχρι το κοντινότερο σπίτι. Ούτε θάφτηκε στο χιόνι -σε αρκετά σημεία εκεί, ξεπερνά τη μέση ενός ανθρώπου κανονικού ύψους- και, βασικά, δεν βρήκε στον δρόμο της λύκους.

«Η Τουβά είναι γεμάτη λύκους. Τρώνε τα ζώα, οι κτηνοτρόφοι γκρινιάζουν για αυτό. Εύκολα θα μπορούσε να πέσει πάνω σε μία αγέλη, μέσα στο σκοτάδι», δήλωσε ο Σέμιον Ρούμπτσοφ, επικεφαλής της ομάδας έρευνας και διάσωσης της περιοχής.

Η Σαγκλάνα παραλίγο να προσπεράσει το σπίτι στο οποίο ήθελε να φτάσει, αφού δεν μπορούσε να το δει, λόγω της κακοκαιρίας. Ευτυχώς, όμως, την είδε κάποιος κάτοικος. Αμέσως κάλεσαν γιατρό από το χωριό, την εξέτασε και μετά την επέστρεψαν στο σπίτι της. Δυστυχώς, η γιαγιά του κοριτσιού είχε πεθάνει από καρδιακή ανακοπή.

Η 4χρονη δήλωσε στην Komsomolskaya Pravda ότι δεν φοβήθηκε ενώ διέσχιζε το δάσος μόνη της. «Απλώς περπατούσα, περπατούσα και έφτασα», είπε, ενώ παραδέχθηκε ότι κρύωνε και ήθελε να φάει. Επειτα από αυτή την ταλαιπωρία το κοριτσάκι αρρώστησε με κρυολόγημα, αλλά το ξεπέρασε και τώρα ζει σε ένα κοινωνικό κέντρο.

Η μητέρα και ο πατριός τής Σαγκλάνα βρίσκονταν σε άλλο σημείο της περιοχής και φρόντιζαν ένα κοπάδι άλογα που τους ανήκει, από όπου σχεδίαζαν να επιστρέψουν τον Μάιο. Ομως, την Κυριακή ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση, σε βάρος της μητέρας της, Ελεονόρα Σάλτσακ, γιατί εγκατέλειψε σε επικίνδυνες συνθήκες την ανήλικη κόρη της.

«Ηξερε ότι οι ηλικιωμένοι δεν είχαν τη δυνατότητα να πάρουν μέτρα για την ασφάλεια του παιδιού», ανέφερε η ανακοίνωση των τοπικών αρχών. Αν απαγγελθούν κατηγορίες στη μητέρα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους.

Εάν συμβεί αυτό, αλήθεια, ποιος θα φροντίζει τη μικρή; Ο πατριός της ή ο τυφλός παππούς;


Σε κάθε περίπτωση, αυτό το οδοιπορικό της τετράχρονης αποτελεί μία συγκλονιστική ιστορία, η οποία θα μπορούσε να μετατραπεί σε σενάριο για κινηματογραφική ταινία. Κι όλα αυτά ενώ το όνομα του κοριτσιού, «Σαγκλάνα Σαλτσάκ» στα Ρώσικα, θα μπορούσε να σημαίνει και «Κοκκινοσκουφίτσα». Ή και το «κοριτσάκι με τα σπίρτα»…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

© rss-now 2014-2017. Από το Blogger.