Αυτοί είναι οι αρχαιότεροι δονητές
Πολύ σημαντικές ανακαλύψεις για την σεξουαλική ζωή των αρχαίων Κινέζων έκαναν οι αρχαιολόγοι στην επαρχία Jiangsu, κοντά στην Σανγκάη.

Μέσα σε τάφους ευγενών βρέθηκαν 2 σεξουαλικά βοηθήματα ηλικίας, τουλάχιστον 2.000 ετών, την εποχή της δυναστείας των Χαν.

Ο πρώτος έχει στη βάση του ένα μπρούτζινο δαχτυλίδι και βρέθηκε το 2012 στον τάφο ευγενούς της εποχής.Το δεύτερο σεξουαλικό βοήθημα βρέθηκε το 2009 μέσα στον τάφο του αυτοκράτορα Liu Fei, του πρώτου βασιλιά της επαρχίας Jiangsu. Αυτός ο δονητής είναι πιο καλοφτιαγμένος, μασίφ και έχει επίσης ενσωματωμένη βάση.Οι δύο δονητές είναι φτιαγμένοι από μπρούτζο, και ήρθαν στο φως σε άριστη κατάσταση. Μάλιστα, ο Zhang Fan, ο συν-επιμελητής της έκθεσης «Θησαυροί του Τάφου», δήλωσε ότι «θα μπορούσαν να φορεθούν και να χρησιμοποιηθούν!».
Μέχρι σήμερα, τα δύο αρτιότατα, αρχαία ασεξουαλικά βοηθήματα φυλλάσοταν σε εργαστήρια και αποθήκες, μακριά από το κοινό. Για πρώτη φορά θα εκτεθούν στην έκθεση που θα γίνει στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης στον Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

© rss-now 2014-2017. Από το Blogger.