Εντυπωσιακές εικόνες από τη διάσωση αλόγων που εγκλωβίστηκαν στα χιόνια (Video)Είκοσι άλογα, της φυλής της Πίνδου, τα οποία είχαν εγκλωβιστεί εδώ και δεκαπέντε ημέρες στο χιονισμένο βουνό Γάβρογο που βρίσκεται πάνω από την Σκουληκαριά Άρτας, στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη, διασώθηκαν από άνδρες της ΕΜΑΚ, έπειτα από μεγάλη επιχείρηση.

Ο άνθρωπος στον οποίο ανήκουν δεν πρόλαβε να τα κατεβάσει από το βουνό. Οι μέρες περνούσαν και η ανησυχία για την τύχη των ζώων που ζουν σε ημιάγρια κατάσταση μεγάλωνε. Έτσι, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Περικλή Μίγδου και με την άριστη συνεργασία Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου, Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου και ΕΜΑΚ, από το πρωί του Σαββάτου στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση.

Ο εντοπισμός των αλόγων δεν ήταν τόσο εύκολος, ωστόσο με την βοήθεια των ντόπιων, που γνώριζαν τα μέρη, τελικά τα άλογα εντοπίστηκαν στο οροπέδιο του Γάβρογου. Τα άλογα ταΐστηκαν και ακολουθώντας τον δρόμο που άνοιγε το ερπυστριοφόρο όχημα, οδηγήθηκαν σε ένα από τα καταφύγια που υπάρχουν στο βουνό.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

© rss-now 2014-2017. Από το Blogger.