Τάρτα με κολοκυθάκια και γιαούρτι


Υλικά συνταγής

1 φύλλο σφολιάτας, έτοιμης ή σπιτικής
6 μέτρια κολοκυθάκια (αν έχουν, χρησιμοποιήστε και τους ανθούς)
3 αυγά
350 γρ. γιαούρτι πλήρες
150 γρ. μυζήθρα ανάλατη ή ανθότυρο κομματιασμένο
100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
60 γρ. βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση συνταγής


Πλένετε τα κολοκυθάκια, πετάτε τις δύο άκρες και τα τρίβετε στον τρίφτη χωρίς να τα ξεφλουδίσετε. Τα βάζετε σε σουρωτήρι και τα αλατίζετε. Βουτυρώνετε ελαφρώς μία στρογγυλή φόρμα για τάρτα διαμέτρου 24 εκ. και στρώνετε τη σφολιάτα.

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε τα κολοκυθάκια (και τους ανθούς χοντροκομμένους) με το σκόρδο ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά 5-6’. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Πασπαλίζετε με την κεφαλογραβιέρα, το μαϊντανό και ανακατεύετε.

Σ’ ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά και το γιαούρτι με ένα πιρούνι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200 °C.

Πάνω στη σφολιάτα απλώνετε το μείγμα με τα κολοκυθάκια και την κεφαλογραβιέρα. Σκορπίζετε από πάνω τη μυζήθρα ή το ανθότυρο. Περιχύνετε με το μείγμα αυγών-γιαουρτιού. Αφήνετε την τάρτα να ψηθεί για 35’ μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Τη σερβίρετε ζεστή ή κρύα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Recent Posts Widget