Ραγισμένα μπισκότα σοκολάτας


Σοκολατένια λιχουδιά για ένα ωραίο φθινοπωρινό απογευματάκι, μαζί με ένα καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα….


200 γρ αλεύρι
250 γρ κουβερτούρα μαύρη (λιωμένη σε μπεν μαρί)
1 εσπρέσο*
80 γρ βούτυρο λιωμένο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
100 γρ ζάχαρη καστανή
2 αυγά
1 κουτ. γλ. μπέικιν
½ κουτ. γλ. εσάνς βανίλια (ή 1 – 2 βανίλιες σε σκόνη)

επιπλέον

100 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
100 γρ ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ. Ρίχνουμε το βούτυρο, το καφέ (ή το ποτό) και την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη βανίλια. Ανακατεύουμε ξανά καλά. Σε αυτό το στάδιο η ζύμη είναι παχύρευστη και δεν πλάθεται. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες μέχρι να σφίξει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού. Τα περνάμε πρώτα από την κρυσταλλική ζάχαρη και μετά από την άχνη. Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Προσοχή να μη παραψηθούν επειδή θα γίνουν υπερβολικά σκληρά.

Ενώ ψήνονται, απλώνουν και δημιουργούν αυτή τη ραγισμένη όψη.

Το καλύτερο είναι να σερβιριστούνε την ίδια μέρα λόγω της ελαφρώς μαστιχωτής υφής τους.


*εναλλακτικά αντί για εσπρέσο μπορούμε να βάλουμε ένα φλιτζανάκι ελληνικό καφέ, επίσης αν δεν αρέσει ο καφές, προτείνω 1 ή 2 σφηνάκια μπράντι ή λικέρ πορτοκάλι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα άρθρα

Recent Posts Widget