Σπαγγέτι με μελιτζάνες από τη …. Σικελία


Υλικά συνταγής

1/2 κιλό σπαγγέτι
3 μελιτζάνες τσακώνικες (μακρόστενες)
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 ξερή καυτερή πιπερίτσα χωρίς τα σπόρια
200 γρ. τυρί μοτσαρέλα κομμένη σε μικρά κομματάκια
1/2 φλ. τσαγιού τυρί παρμεζάνα ή φέτα
1/3 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι



Εκτέλεση συνταγής


Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες ή σε σε κυβάκια, τις αλατίζετε και τις βάζετε σε σουρωτήρι μέχρι να “ιδρώσουν” για να ξεπικρίσουν για 20 – 30 λ. Μετά τις ξεπλένετε καλά, τις στίβετε ελαφρώς και τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε μεγάλο τηγάνι, τηγανίζετε τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν και ροδίσουν αλατίζοντάς τες ελαφρώς. Τις βγάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί και τις αφήνετε στην άκρη.
Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτετε το σκόρδο, ανακατεύετε για 1/2 λ προσθέτετε το ντοματοπελτέ και ανακατεύετε για άλλο 1/2 λ για να “βγάλει” το άρωμά του.
Προσθέτετε τον ντοματοχυμό, τη ζάχαρη, 1/3 φλ. νερό, τη πιπερίτσα, αλατοπίπερο και σιγοβράζετε για 15-20λ σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα. Μόλις πήξει η σάλτσα προσθέτετε και τις μελιτζάνες μαζί με το βασιλικό και αφήνετε για 2 λ ακόμα να σιγοβράσουν.
Εν τω μεταξύ, βράζετε τα μακαρόνια, σε αλατισμένο νερό, αλ τέντε, τα σουρώνετε και τα προσθέτετε και αυτά στη σάλτσα ντομάτας με τις μελιτζάνες. Ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν καλά. Προσθέτετε τη μοτσαρέλα σε κυβάκια. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα ή θρυμματισμένο τυρί φέτα και λίγα φύλλα βασιλικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα άρθρα

Recent Posts Widget