Σπαγγέτι με κεφτεδάκια και κόκκινη σάλτσα


Υλικά συνταγής

για τα ζυμαρικά 

500γρ. σπαγγέτι Νο10 (ένα πακέτο)
νερό (5L για το βράσιμο)
50γρ. αλάτι
για τη σάλτσα
500γρ. χυμός ντομάτας εμπορίου ή 400γρ. φρέσκια ή 500γρ. κονκασέ
⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι
για τα κεφτεδάκια
350γρ. κιμάς ανάμεικτος ή μοσχαρίσιος
1 αυγό
100γρ. φρυγανιά τριμμένη
1 πρέζα κύμινο
1 κ.γ. ή 5 φύλλα δυόσμος ξερός ή φρέσκος
½ φλιτζ. ελαιόλαδο

Διαδικασία συνταγής
*Για τις φρέσκες ντομάτες: ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε 500γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα. 

Ζυμώνουμε τον κιμά με το αυγό, την φρυγανιά, το κύμινο, το δυόσμο και τη μία κ.σ. ελαιόλαδο.
Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια στο ½ φλιτζ. ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
Στραγγίζουμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί.
Στο σκεύος που τα τηγανίσαμε αφαιρούμε το πολύ λάδι και προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια στην κατσαρόλα και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
Παράλληλα βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά σε άλλη κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο, κρατάμε όμως λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας.
Προσθέτουμε στη σάλτσα που ετοιμάζουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

© rss-now 2014-2017. Από το Blogger.