Κεφτεδάκια κοτόπουλου με ντιπ γιαουρτιού

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

  • 500 γραμμ. κιμά κοτόπουλου
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 60 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη ή 3 φέτες ψίχα ψωμιού
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σος γιαουρτιού

  • 1 γιαούρτι στραγγιστό (200 γραμμ.)
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά.
  2. Ζυμώνουμε σε μικρά μπαλάκια και τοποθετούμε σε ταψάκι που έχουμε πρώτα ρίξει αλεύρι από κάτω.Ανακινούμε προσεκτικά μέχρι τα κεφτεδάκια να καλυφτούν από το αλεύρι.
  3. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο σε φριτέζα ή σε ένα μεγάλο τηγάνι για περίπου 5-6 λεπτά.
  4. Τα βγάζουμε προσεκτικά σε ταψάκι με απορροφητικό χαρτί από κάτω.
  5. Για τη σος ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
  6. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σος στο πλάι και προαιρετικά με φέτες λεμονιού ή μοσχολέμονου.

ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Recent Posts Widget