Τουρίστες σκότωσαν μωρό δελφίνι για μια selfie


Ένας όχλος τουριστών που περικύκλωσε ένα μωρό δελφίνι για να πάρει selfies κατάφερε να σκοτώσει το άτυχο θαλάσσιο θηλαστικό.
Το περιστατικό έλαβε χώρα σε παραλία της Αργεντινής, όπου η μακρά παραμονή του μωρού δελφινιού έξω από το νερό είχε ως συνέπεια το θάνατό του από αφυδάτωση.
Τα δελφίνια μπορεί να έχουν πνεύμονες όπως τα θηλαστικά της στεριάς και όχι βράγχια όπως τα ψάρια, αλλά ζουν στο νερό γιατί εκεί προστατεύονται από την ηλιακή ακτινοβολία και τη ζέστη.
Όταν απομακρύνονται από το νερό, ειδικά σε τόσο νεαρή ηλικία, ο θάνατος είναι θέμα χρόνου. Το παχύ και λιπαρό δέρμα που τα διατηρεί ζεστά στο ψυχρό νερό δεν μπορεί να προλάβει την αφυδάτωση του οργανισμού τους στη στεριά.
Το νεαρό δελφίνι υπέφερε στα χέρια των ασυνείδητων και περιβαλλοντικά αναίσθητων τουριστών και τελικά πέθανε.
Το νεαρό δελφίνι γνωστό και ως δελφίνι του ποταμού Λα Πλάτα (Franciscana) ανήκει σε ένα σπάνιο είδος που ενδημεί στα ανοιχτά των ακτών της νοτιοανατολικής Νοτίου Αμερικής. Μπορεί να θεωρείται ως «ευάλωτο» είδος αλλά κανείς από τους τουρίστες που το ταλαιπώρησαν μέχρι θανάτου δεν θα αντιμετωπίσει νομικές συνέπειες.
Τη φωτογραφία από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα έλαβε και ανάρτησε στο διαδίκτυο ο Χερνάν Κορία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

© rss-now 2014-2017. Από το Blogger.