Μπριζόλες με σάλτσα σκόρδου και κρασιού


υλικά 

4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
1 κεφάλι σκόρδο
2 φλ.τσ. ξηρό κόκκινο κρασί
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. θυμάρι
3 κ.σ. βούτυρο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


παρασκευή 

Χωρίζουμε το κεφάλι σκόρδου στα δύο - χωρίς να κοπούν ενδιάμεσα σκελίδες- το λαδώνουμε, το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200ο γιά 45' περίπου. Μόλις κρυώσει λίγο, πιέζουμε κάθε σκελίδα ώστε να βγει η μαλακή σάρκα. Λυώνουμε με πιρούνι τα σκόρδα και τα βάζουμε σε μπολ.
Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις πασπαλίζουμε με θυμάρι. Τις ψήνουμε σε βαρύ τηγάνι με αυλάκια, ελαφρά βουτυρωμένο, γιά 3'-4' από κάθε πλευρά. Στο μεταξύ, λυώνουμε το μισό βούτυρο σε τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει διάφανο, χωρίς να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με 1 1/2 φλ. κρασί και αφήνουμε 1' να εξατμισθεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον πουρέ του σκόρδου, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε. Μόλις ψηθούν οι μπριζόλες τις κρατάμε σε πιατέλα και ρίχνουμε στο καυτό σκεύος 1/2 φλ. τσ. κρασί. Το αφήνουμε 1/2' και κατόπιν το μεταφέρουμε, με τους χυμούς του κρέατος, στη σάλτσα του σκόρδου. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μειωθεί στο μισό. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύουμε ζωηρά μέσα στη σάλτσα το υπόλοιπο βούτυρο. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως τις μπριζόλες, περιχυμένες με τη σάλτσα.


Πηγή! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Recent Posts Widget