Απελπισμένοι πρόσφυγες φεύγουν από το Ελληνικό για την Ειδομένη με τα πόδια!


Η απόγνωση σε όλο της το μεγαλείο: πρόσφυγες που φιλοξενήθηκαν χθες το βράδυ...
στην αίθουσα αναχωρήσεων του πρώην δυτικού αεροδρομίου, μάζεψαν το μεσημέρι της Παρασκευής (26.02.2016) τα πράγματά τους και ξεκίνησαν το ταξίδι με τα πόδια για την Ειδομένη και τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ.

Ο εκνευρισμός τους περίσσευε. Δεν αντέχουν άλλο. Και αυτό είπαν στις αρχές, ότι δεν θέλουν να μείνουν άλλο στο Ελληνικό. Και όταν κατάλαβαν πως με πούλμαν δεν μπορούσαν να φύγουν, ξεκίνησαν με τα πόδια. Δεν τους τρομάζει ούτε η ταλαιπωρία ούτε τα χιλιόμετρα που θα περπατήσουν. Έχουν περπατήσει τόσα πολλά για να φτάσουν ως εδώ...

Η πρώτη τους κίνηση ήταν να σταθούν στη στάση των λεωφορείων. Όταν όμως ένα πέρασε και ο οδηγός αποφάσισε να μη σταματήσει, παρά τα χαρτιά που του έδειχναν και έγραφαν "είμαστε άνθρωποι", η ένταση δεν έλειψε. Δεν τους έμενε άλλη επιλογή: βγήκαν σε μια λωρίδα της παραλιακής και άρχισαν να περπατούν. Απόγνωση, απελπισία

Οι Σύροι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στην αίθουσα αναχωρήσεων του πρώην δυτικού αεροδρομίου το βράδυ της Πέμπτης (25.02.2016) για να περάσουν το βράδυ. Δέχτηκαν να μεταφερθούν στο Ελληνικό, όπως είπαν, για να κοιμηθούν. Αλλά δεν θέλουν να μείνουν στην Αθήνα. Δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα. Θέλουν να φτάσουν στα σύνορα για να περάσουν προς τη βόρεια Ευρώπη.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και νωρίτερα στον Πειραιά: περίπου στις 10:00 το πρωί συνειδητοποιώντας και αυτοί ότι ουσιαστικά είναι εγκλωβισμένοι, δεν τους επιτρέπεται να επιβιβαστούν στα λεωφορεία για την Ειδομένη, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες άρχισαν να φωνάζουν πως θέλουν να φύγουν. Χωρίς πραγματική οργάνωση και με την απλή παρακίνηση ορισμένων εξ αυτών, εκατοντάδες άτομα κινήθηκαν φωνάζοντας συνθήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι αφού διάνυσαν μερικά μέτρα οι άνθρωποι σταμάτησαν και ξεκίνησαν καθιστική διαμαρτυρία.

Όλα αυτά ενώ περισσότεροι από 1000 μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται σε τρεις επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ η διοίκηση του οργανισμού λόγω του μεγάλου συνωστισμού, παραχώρησε και τον επιβατικό σταθμό που βρίσκεται στην πύλη Ε3. Στους δύο σταθμούς φιλοξενούνται ήδη από 500 άτομα στον καθένα, ενώ στην πύλη Ε-8 που βρίσκεται στην πλατεία Καρασκάκη βρίσκονται περίπου 100 άτομα. Στον επιπλέον σταθμό που παραχωρήθηκε στην πύλη Ε-3 έχουν καταλύσει περίπου 50 άτομα.


Πηγή!@

Δεν υπάρχουν σχόλια:

© rss-now 2014-2017. Από το Blogger.