Ανακαλούνται 6.694 Mercedes C-Class και GLK στη χώρα μαςΣτην ανάκληση των μοντέλων C-Class και GLK, κατασκευαστικής σειράς 204, προχωρά η Mercedes-Benz Ελλάς σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.


Η ανάκληση αφορά συνολικά 6.694 αυτοκίνητα με ημερομηνίες παραγωγής από τον Μάρτιο του 2006 έως το Νοέμβριο του 2009, στα οποία ενδέχεται να προκληθεί δυσλειτουργία ή μη λειτουργία της μονάδας ελέγχου των αερόσακων (Suplemantary Restraint System) λόγω πιθανής διάβρωσης μερών στο εσωτερικό της.

Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση η μονάδα ελέγχου θα μπορούσε να διακόψει τη λειτουργία της και κατ’ επέκταση να απενεργοποιηθούν στοιχεία που ελέγχονται από αυτήν, όπως για παράδειγμα οι αερόσακοι. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό αναμένεται να ενεργοποιηθεί η προειδοποιητική λυχνία του SRS, ωστόσο, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις υπάρχει το ενδεχόμενο ακούσιας ενεργοποίησης διαφόρων μερών του συστήματος SRS, ενδεχόμενο που θα μπορούσε να δημιουργήσει κίνδυνο ατυχήματος ή και τραυματισμού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα ανωτέρω θέματα. Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων θα ενημερωθούν εγγράφως ώστε να επισκεφθούν το δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών της Mercedes-Benz Ελλάς προκειμένου να γίνει αντικατάσταση του εγκεφάλου του συστήματος SRS, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνήσουν με τη γραμμή εξυπηρέτησης της Mercedes-Benz Ελλάς στο τηλέφωνο 800 11 76000.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

© rss-now 2014-2017. Από το Blogger.