Μπριζολάκια χοιρινά, λεμονάτα

Υλικά
  • 4 μπριζολάκια χοιρινά από λαιμό (είναι πιο μαλακά και νόστιμα)
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Θυμάρι και δεντρολίβανο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 ποτήρι κρασί
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμός 1 λεμονιού και το ξύσμα του
  • Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι, με βαρύ πάτο, ή σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο
  • Πριν κάψει, προσθέστε τα μπριζολάκια
  • Ρίξτε χοντρό αλάτι και πιπέρι στο κρέας
  • Αφήστε τα να χρυσίσουν καλά από τις 2 πλευρές
  • Μόλις αρχίσει να σκουραίνει ο πάτος, ρίξτε το λευκό κρασί
  • Ταυτόχρονα ρίξτε τα σκόρδα κομμένα, το θυμάρι, το δεντρολίβανο
  • Ρίξτε και το ξύσμα λεμονιού
  • Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το πιάτο να πάρει αρώματα
  • Προσθέστε μισό ποτήρι καυτό νερό
  • Σκεπάστε και αφήστε να βράσει για 1,5 ώρα περίπου
  • Στη 1 ώρα βράσης, ανοίξτε το καπάκι και προσθέστε τον χυμό λεμονιού
  • Προσοχή στο λεμόνι, αν ξυνίσει γίνεται ακατάλληλο για κρασί!

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

© rss-now 2014-2017. Από το Blogger.