Γιατί τελικά κερδίζει το χιούμορ


Θέλω να μιλήσω με κάποιον υπεύθυνο. Να έχει σωστή απόψη, εμπεριστατωμένη και να μου πει την αλήθεια για αυτό το αναθεματισμένο πακέτο που ψάχνουμε εκατομμύριο γυναίκες ανά τον κόσμο.


Να 'χει κι αυτό, να ΄χει και το άλλο, αλλά να είναι κι έτσι, να είναι κι αλλιώς. Για τόσο συγκεκριμένα στοιχεία μίλαμε. Πήγαινε εσύ να βρεις βελόνα σε χνουδωτό χαλί χρώματος γκρι ποντικί και μετά έλα να συζητήσουμε.

Χρόνια αμέτρητα απαντούσα ''ψηλό με μπλε μάτια'' στην ερώτηση πώς θέλεις τον άντρα. Λες και γεννήθηκα Σουηδία και είχα πρότυπο τη βρετανική ομορφιά του Daniel Craig. Συνονθύλευμα εξωτερικών χαρακτηριστικών (και μόνο) που θα έφερναν το χαμόγελο στη φάτσα μου.

Φάγαμε τα μούτρα μας. Κάθε πτώση κι ένα βηματάκι προς την αυτογνωσία. Τι να τον κάνεις τον κοιλιακό κούκλα μου όταν ο άλλος είναι στόκος για ισιώσεις το πλακάκι του μπάνιου; Φτάνει ένα χαζό χαμόγελο; Κάποτε έφτανε και περίσσευε. Έχουν χτυπήσει κεφάλια με παλιές φωτογραφίες. Ευτυχώς κόλλησε ιό το λαπτοπ και τα έχασα όλα. Ούτε να θυμάμαι δε θέλω.

157 κατασκευαστές ευτυχισμένων σχέσεων προτείνουν χιούμορ. Μήπως να κάνεις μία δοκιμή και να ξεχάσεις τα υψηλά εξωτερικά σου στάνταρ; Μήπως να ξεκολλήσεις από τον Αλέκο με το ερωτικό χαμόγελο και να δώσεις μία ευκαιρία στον Θοδωρή που σε κάνει να γελάς ακατάπαυστα;

Το νταλαβέρι με κάποιον άδωνη είναι μάταιο. Ο ωραίος δεν καταβάλει καμία προσπάθεια να σε κατακτήσει, να σε γοητεύσει. Κρίνει σκόπιμο να μην κάνει τίποτα απολύτως γιατί πολύ απλά σου κάνει και χάρη που σου απευθύνει το λόγο. Ο ωραίος δεν είναι εργάτης, φτάνουν οι γωνίες προσώπου.

Το κουκλάκι το ζωγραφιστό είναι κατά 99% ρηχό (αφήνω και 1% για να μη με λέτε απόλυτη). Θέλεις ζωή βαρετή και ρηχή; Για την ομορφιά βάλε πάνω από τον μπουφέ ένα μεταμοντέρνο πίνακα να φωτίσει κι ο χώρος.

Μην κάνεις βλακείες και μην χάνεις χρόνο ψάχνοντας το ιδεατό που τυχαίνει να διαθέτει πλάτες χιλιομέτρων και σφιχτό κώλο. Με τα χρόνια οι πλάτες θα μπουν και τα οπίσθια θα γίνουν ζελέ νοσοκομείου. Μετά τι θα κάνεις;

Για να είσαι ευτυχισμένη χρειάζεσαι έναν άντρα με χιούμορ συμβατό με το δικό σου. Ο Λουΐτζι Πιραντέλο στο έργο του "Αισθητική του Χιούμορ" επισημαίνει ότι: Το χιούμορ έχει αμέτρητες εκφάνσεις και ακόμα περισσότερα διακριτικά χαρακτηριστικά. Η προσπάθεια διατύπωσης ενός ορισμού ενέχει τον κίνδυνο, από τη μία, της εκ του σύνεγγυς μελέτης ενός ή δύο ενοτήτων και, από την άλλη, της αποκήρυξης πολλαπλάσιων δυσνόητων πλευρών του.

Ακόμα κι αν σου πει πως πάχυνες θα έχει άλλη γλύκα

Το χιούμορ, επειδή ανήκει στην δημιουργικότητα, έχει άμεση σχέση με την αυτοπεποίθηση, δημιουργεί τις δυνατότητες να εκφρασθούν πράγματα, που κάτω από άλλες συνθήκες, θα μπορούσαν να γίνουν αντιληπτά ως εχθρικά και επιθετικά. Δίνει πολλές έξυπνες και ευρηματικές δυνατότητες να πούμε πολλά πράγματα, χωρίς σκληρότητα, γιατί δεν τραυματίζει και βοηθά τις σχέσεις μας να προχωρήσουν. Άρα; Πάχυνες, το μόνο σίγουρο αλλά κοίτα τί όμορφα που στο έφερε; Πάνε οι παρεξηγήσεις.

Σου φτιάχνει το κέφι

Το χιούμορ, αλλάζοντας την εγκεφαλική δραστηριότητα γεννά θετικά συναισθήματα. Δεν είναι ανάγκη να παίρνεις τη ζωή και τόσο σοβαρά. Κάνε λίγη πλακίτσα ακόμα στις πολύ δύσκολες στιγμές. Το καλύτερο αγχολυτικό σου λέει. Γυρνάς από το γραφείο κουρέλι σου λέει μία βλακεία κι αμέσως παίρνεις πάνω σου.

Είναι ένδειξη ευφυίας

Οι σημερινοί μελετητές του χιούμορ θεωρούν ότι αποτελεί έναν όρος ''ομπρέλα'' καθώς περιλαμβάνει γνωστικές, συναισθηματικές, συμπεριφορικές, ψυχοφυσιολογικές και κοινωνικές προεκτάσεις. Το ταίρι σου διαθέτει συναισθηματική νοημοσύνη, άρα νοημοσύνη. Μείνε σε αυτό.

Σε χαλαρώνει

Το γέλιο αυξάνει την έκκριση ενδορφινών, των ορμονών δηλαδή που παράγει ο εγκέφαλος. Οι ενδορφίνες είναι οι μορφίνες, τα παυσίπονα που παράγει ο οργανισμός. Προκαλούνται συνήθως μετά από συχνή και συστηματική άσκηση και το σεξ. Με το παρατεταμένο γέλιο μειώνεται ο πόνος, ασκείται η καρδιά, βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος. Σύμφωνα με μια έρευνα, ένα λεπτό γέλιου ισοδυναμεί με σαράντα πέντε λεπτά χαλάρωσης. Είσαι καλά; Χάνονται αυτά; Δε χάνονται αγαπημένη μου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

© rss-now 2014-2017. Από το Blogger.