Τα 10 πιο ακριβά μέταλλα στον κόσμο!


Η σπανιότητα από μόνη της δεν είναι αρκετή για να μπορέσουμε να αποκαλέσουμε ένα μέταλλο πολύτιμο. Εκτός του ότι θα πρέπει να είναι λαμπερά και φυσικά, θα πρέπει να διαθέτουν υψηλό σημείο τήξης και χαμηλή αντιδραστικότητα, αλλά και να μην είναι ραδιενεργά.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες συμβάλλουν στο να κοστολογηθεί ένα υλικό. Ποια είναι όμως τα πιο ακριβά μέταλλα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά
Τα 10 πολυτιμότερα μέταλλα της αγοράς

10. ΊνδιοΤο ίνδιο είναι ένα λευκό μέταλλο το οποίο παράγεται από έναν συνδυασμό από ψευδάργυρο, μόλυβδο, σίδηρο αλλά και από μεταλλεύματα χαλκού. Οι κύριες χώρες παραγωγής του είναι η Κίνα, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα και η τιμή του διαμορφώνεται σήμερα περίπου στα 25 δολάρια ανά 31 γραμμάρια.

Κατά τη διάρκεια του Β “Παγκοσμίου Πολέμου, χρησιμοποιήθηκε για τους κινητήρες αεροσκαφών, αλλά σήμερα χρησιμοποιείται αρκετά στην κατασκευή φορητών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων,9. ΑσήμιΑρκετά χαμηλά βρίσκεται το ασήμι, αν και πολλοί θα το περίμεναν αρκετά πιο ψηλά η τιμή του είναι αρκετά φθηνή, σε σχέση με τα υπόλοιπα μέταλλα, μιας και κατά μέσο όρο κοστίζει περίπου 43,26 δολάρια ανά 31 γραμμάρια.

Η χρησιμότητα του είναι γνωστή, ειδικά όσον αφορά την κατασκευή κοσμημάτων, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να σταματήσει την εξάπλωση των βακτηρίων σε ένα κινητό, αλλά και για να περιορίσει την μυρωδιά στα παπούτσια και τα ρούχα.8. ΡήνιοΑυτό είναι ένα από τα μέταλλα με την μεγαλύτερη πυκνότερα, για την ακρίβεια με το τρίτο υψηλότερο σημείο τήξης. Το ρήνιο είναι ένα υποπροϊόν του μολυβδαινίου και χρησιμοποιείται όπου υπάρχει υψηλή θερμοκρασία, όπως στην κατασκευή του κινητήρα ενός τζετ.

Η σημερινή τιμή του στην αγορά ανέρχεται στα 148 δολάρια ανά 31 γραμμάρια.7. ΠαλλάδιοΑυτό το γκρίζο μέταλλο είναι γνωστό χάρη στην σπανιότητα, την ευπλαστότητα, την σταθερότητα του στις θερμές συνθήκες αλλά και την ικανότητα που έχει να απορροφά ένα σημαντικό ποσό υδρογόνου σε θερμοκρασία δωματίου.

Επίσης, χρησιμοποιείται για την κατασκευή καταλυτικών μετατροπέων αυτοκινήτων, αλλά και γενικότερα των ηλεκτρονικών. Η τιμή του μέχρι και πριν 2 χρόνια ήταν 776,25 δολάρια ανά 31 γραμμάρια.

6. ΌσμιοΑυτό είναι ένα από τα πυκνότερα στοιχεία που υπάρχουν στη Γη και είναι πολύ σκληρό, εύθραυστο και έχει ένα εξαιρετικά υψηλό σημείο τήξεως. Χρησιμοποιείται για να κάνει τα κράματα πλατίνας πιο σκληρά για να χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρικές επαφές και πολλά άλλα.5. ΙρίδιοΤο ιρίδιο έχει και αυτό απίστευτα υψηλό σημείο τήξης και είναι υποπροϊόν της εξόρυξης νικελίου. Τα μεγαλύτερα αποθέματά ιριδίου βρίσκονται στη Ρωσία, στη Νότια Αφρική, στον Καναδά αλλά και στην Αμερική, ενώ η τιμή του ανέρχεται περίπου στα 1.050 δολάρια ανά 31 γραμμάρια.4. ΡουθήνιοΑυτό το μέταλλο χαρακτηρίζεται από την σκληρότητα, την σπανιότητα και την ικανότητα του να αντέχει σε διάφορα εξωτερικά στοιχεία. Το ρουθήνιο έχει γίνει αρκετά δημοφιλές στον τομέα των ηλεκτρονικών και κυρίως στις ηλεκτρικές επαφές. Η τιμή του όμως υπόκειται σε μεγάλες διακυμάνσεις και τώρα είναι αρκετά υψηλή.3. ΠλατίναΗ πλατίνα ή αλλιώς ο λευκόχρυσος θεωρείται ένα ευγενές μέταλλο και έχει γίνει γνωστός χάρη στην ευπλαστότητα, την πυκνότητα αλλά και τις μη διαβρωτικές του ιδιότητες.

Αυτό το μέταλλο είναι επίσης παρόμοια με το παλλάδιο μιας και αντέχει σε μεγάλες ποσότητες υδρογόνου. Χρησιμοποιείται στην κατασκευή κοσμημάτων καθώς και στην οδοντιατρική. Όσο για την τιμή του είναι περίπου 1.275 δολάρια ανά 31 γραμμάρια.2. ΡόδιοΠαρά το γεγονός ότι σήμερα η τιμή του είναι περίπου 1.150 δολάρια ανά 31 γραμμάρια κατά καιρούς έχει φτάσει στο διπλάσιο από την τιμή του χρυσού και του λευκόχρυσου.

Είναι μέλος της οικογένειας του λευκόχρυσου και χρησιμοποιείται για την παραγωγή των καταλυτικών μετατροπέων.1. ΧρυσόςΚαι όπως όλοι σας φανταζόσασταν ο χρυσός βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, χάρη στην ανθεκτικότητα και την ευπλαστότητα του, ενώ χρησιμοποιείται πάρα πολύ και στις επενδύσεις.

Η τιμή του αλλάζει διαρκώς και τώρα είναι περίπου στα 1.300 δολάρια ανά 31 γραμμάρια, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι από το 2008 και μετά είναι το πιο ακριβό μέταλλο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

© rss-now 2014-2017. Από το Blogger.